Spring naar inhoud
Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde

T: 0544 371000
info@meekenesch.nl

Gezinnen

Baby- en peuterzwemmen

In zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde bestaat de mogelijk­heid om baby’ s en peuters onder begeleiding van gediplomeerde zwemonderwijzers een fascinerende nieuwe omgeving te laten ontdekken: het water.

In lekker warm water (30°-32°C) maakt jouw kindje met liedjes en spelletjes kennis met het “grote” water. Heerlijk vrij bewegen, lekker spetteren en spatten, zwieren en drijven van plezier. Op speelse wijze leert je kindje zo de mogelijkheden en onmogelijkheden van water kennen. Het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en later de coördinatie van armen en benen. De indrukken die je baby tijdens het zwemmen opdoet zijn nieuw, intens, fun en hij doet het samen met jou!

Door het voordurende contact dat je met je kindje houdt, ontstaat een nog hechtere band. Het is mooi om te zien hoe zelfs kleine baby’s reageren op water, water is tenslotte het leukste speelgoed dat er bestaat.

Positieve aspecten:

> Samen liedjes zingen
> Samen onder water gaan
> Samen spetteren
> Samen met andere kinderen
> Samen lachen
> Samen lekker zwemmen

De band tussen moeder of vader en baby/kind wordt versterkt, doordat ze tijdens het samen zwemmen een wederzijds vertrouwen opbouwen. Ouders leren minder angstig te zijn door op een ludieke en intensieve manier met hun kind bezig te zijn. Belangrijk is om vertrouwen in elkaar en in jezelf te hebben!

Enthousiast? Kom een keer kijken en meedoen in zwembad ’t Meekenesch.

Baby- en peuterzwemmen kan in Zwembad Meekenesch twee keer per week, en wel elke woensdag en elke vrijdag van 9.00-10.00 uur. We splitsen de kinderen wel naar leeftijd. Van 9.00 – 09.30 uur de peuters en van 9.30 -10.00 uur de baby’s (vanaf 12 weken).

 

Gezinszwemmen elke zondagmorgen

Elke zondagmorgen komen veel gezinnen zwemmen. De kinderen van Zwemschool Lichtenvoorde hebben dan gratis toegang om lekker samen met papa en mama en broertjes of zusjes te komen oefenen. En daarna even gezellig wat drinken!