Spring naar inhoud
Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde

T: 0544 371000
info@meekenesch.nl

Ouderen

Fifty Fit

Wie Zwembad Meekenesch binnenkomt ziet daar regelmatig vijftigers zwemmen. Deze komen “zwemmend” van het water genieten, individueel maar ook in groepsverband bijvoorbeeld via Fifty Fit.

Fifty Fit is een plezierige vorm van bewegen in het water waarbij alle facetten van het bewegen in water aan bod komen. Zo worden er diverse zwemvormen en oefeningen aangeboden in ondiep en diep water waarbij ook de conditie meegenomen wordt. Vaak worden de oefeningen ondersteund door muziek waardoor het bewegen in water een feest wordt. Wij zien iedere keer weer dat deelnemers willen bewegen!

Veel inwoners van Lichtenvoorde en omgeving hebben de weg naar ons zwembad al gevonden om te bewegen in een water­temperatuur van ± 30°C. Komt u het ook een keer proberen?

Bewegen in water is gezond. De weerstand van het water zorgt er voor dat het lichaam meer arbeid moet verrichten om vooruit te komen. Uw uithoudings­vermogen en fitheid worden hierdoor verbeterd. Tegelijkertijd zorgt het water ervoor dat het lichaam wordt ontlast van het eigen gewicht. Daarnaast geldt dat er een verminderde kans is op blessures bij het bewegen in water. Tevens is zwemmen een uitstekend hulpmiddel om overtollig gewicht kwijt te raken. Fifty Fit is een tak van sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden.

De lessen duren drie kwartier met daarin de mogelijkheid om ook even voor uzelf te zwemmen. Het tempo tijdens de lessen is aangepast naar het motto “niks moet en veel mag”. Kortom dit is een leuke activiteit voor zowel dames als heren die het heerlijk vinden om te bewegen maar net een beetje extra willen.

Fifty Fit is dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 09.30 tot 10.15 uur en dinsdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur speciaal in ondiep water.

Fifty Fit is een gezellige activiteit voor zowel dames als heren. Hebt u belangstelling, kom dan gerust eens kijken of meedoen, een eerste proefles is altijd gratis.