Spring naar inhoud
Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde

T: 0544 371000
info@meekenesch.nl

Info Zwemschool

 

HOME | NIEUWSONS TEAM | INSCHRIJVEN | INFO | CONTACT

 

Lestijden

Gratis toegang

We vinden het belangrijk dat kinderen zwemmen en ook extra oefenen! Daarom krijgt ieder kind die bij Zwembad Meekenesch met zwemlessen bezig is, gratis toegang tijdens het vrijzwemmen op zondag. Vraag gerust aan de toezichthouders of je gebruik mag maken van drijfmiddelen en het ‘duik-gat’ voor in het water!

Leeftijd

De zwemlessen bij Zwemschool Meekenesch starten met kinderen vanaf 4,5 jaar. De eerste lessen worden altijd gegeven in ondiep water, om de kinderen goed watervrij te maken zodat ze sneller doorstromen naar het diepe bad. Rond een jaar of 4 mogen kinderen worden opgegeven voor de zwemschool.

Zwem ABC survival

Voor het geven van de A, B en C zwemdiploma’s werken we met het ABC survival  zwemmen van Envoz. We hebben gekozen voor dit Zwemsurvival traject, omdat er bij dit traject, naast de zwemtechnieken meer eisen gesteld worden aan de kinderen in vergelijking met alleen het behalen van een A, B of C zwemdiploma. De oefenstof wordt methodisch opgebouwd en is gebaseerd op het ontwikkelingsniveau en de belevingswereld van het kind.

Lichtenvoorde en omgeving is omringd met water. De ABC Zwemsurvival diploma’s zijn beter afgestemd op de gevaren die je kind dagelijks in het water kan tegenkomen. De vaardigheden die je voor het behalen van deze diploma’s krijgt aangeleerd hebben daarom als doel je zo veilig mogelijk zelfstandig je eigen weg in het water te laten vinden en je voor te bereiden op allerlei verschillende situaties die je zou kunnen tegenkomen. Zo leer je naast het technisch goed zwemmen bijvoorbeeld ook hoe je vanuit het water op het droge kan klimmen als je in het water bent gevallen of hoe je een ander kind kunt helpen bij de kant te komen in een noodsituatie.

Waarom ABC Zwemsurvival?

 • Zwemsurvival lessen verbeteren de zelfredzaamheid bij dagelijkse gevaren in / rondom water!
 • Kleine groepjes met maximaal 10 kinderen!
 • 1 keer per week zwemles van 60 minuten!
 • Een vaste zwemdocent!
 • Een vaste tijd!
 • Verschillende niveaus in een groepje!
 • Een online volgsysteem om de voortgang van het kind bij te houden!
 • Diploma’s zijn erkend door de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA) die in meer dan 25 landen diploma’s levert!

ENVOZ Survival Diplomas

Volg je kind

Zwemschool Meekenesch werkt met de Internet Zwemscore Module, zo kan jij samen met je kind de vorderingen volgen via je persoonlijke pagina. Grappige smileys laten zien hoe ver je kind is gevorderd. Het stimuleert ook het zwemmen, want je kind wil natuurlijk van een sombere smiley een lachende smiley maken. Iedere keer als je kind vorderingen maakt wijzigen de smileys. En als alle smileys lachen, ontvangt je kind een leuke sticker om te plakken op de poster van de zwemlessen. Verzamel alle stickers en je mag op voor je A-, B- of C-diploma! Hoe leuk is dat! Klik HIER om naar de inlogpagina te gaan.

En om het helemaal af te maken krijgen de leerlingen een leuke poster mee naar huis, waarop vrolijke stickers verzameld gaan worden. Er kan een sticker verdient worden voor elk goed doorlopen groepje! Doe goed je best en verzamel ze allemaal!

Koffie, thee, wifi en lekker spelen

We begrijpen maar al te goed dat het een dingetje is; elke week naar dat zwembad, week in week uit. Daarom willen we dit zo aangenaam mogelijk maken voor de ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes:

 • In het Meekenesch is altijd gratis wifi.
 • Onze vrijwilligers staan klaar om je te voorzien van een kopje koffie, thee of iets anders.
 • Speelgoed voor de broertjes en zusjes.
 • Bij mooi weer, lekker buiten op het terras en buiten spelen.

Gun jezelf de tijd en maak het ook voor jezelf zo aangenaam mogelijk!

Kosten

Onze zwemlessen kosten 11,50 euro per les van 60 minuten. Je betaalt 1 keer per maand voor het aantal lessen van die maand per automatische incasso. We hanteren eenmalig inschrijfgeld van 20,00 euro.

Zwem- en waterpolovereniging LIVO

Zwemmen is al leuk en moet nog leuker worden! En daarom gaan we in samenwerking met zwem- en waterpolo vereniging LIVO periodiek spetterende activiteiten organiseren voor alle kinderen van de zwemschool!

 

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Images