Spring naar inhoud
Kerkhoflaan 5
7131 TE Lichtenvoorde

T: 0544 371000
info@meekenesch.nl

Move2Bfit

logomove2bfitvierkant

Lees hier alle nieuwsbrieven

 

 

 

U wilt…
Fitter worden
Uw conditie verbeteren
Gewoon lekkerder in uw vel zitten
En dat ook met plezier en gezelligheid?
Maar…
U hebt een ‘chronische aandoening’
Denkt, dat kan ik niet met mijn beperking
U kunt niet gewoon naar een sportschool
U weet niet hoe 

 

Dan is move2Bfit iets voor u! Move2Bfit is een programma speciaal voor mensen zoals u. Door verschillende vormen van beweging, onder deskundige begeleiding willen we bereiken dat bewegen een onderdeel van uw leven wordt. Bewegen samen met lotgenoten. Een onderdeel dat u niet meer wilt missen omdat het u veel brengt. Niet alleen fitter worden en een betere conditie krijgen. Maar wij vinden juist ook gezelligheid en plezier net zo belangrijk. Daarom werken we het hele traject met vaste groepen beweegmaatjes! Move2Bfit is een programma van Centrum in Beweging en Zwembad Meekenesch, beide staan garant voor deskundigheid, maar ook voor plezier in bewegen!

Programma
Het move2Bfit programma is een traject van anderhalf jaar en is in drie fases op te delen. Elke fase wordt afgesloten met een evaluatie/test, zodat u ook zelf kunt ‘meten’ hoeveel vooruitgang u boekt.

Fase 1
Doel: Drempelvrees omzetten in enthousiasme.
3 maand een intensief begeleid beweegprogramma bij Centrum in Beweging

Fase 2
Doel: Ontdekken van de beweegwereld.
12 maand 2 x per week sporten. 1 x per week 1 uur AquaVaria in het Meekenesch om de week bij CIB cardiotraining / sportief bewegen, de andere week maakt u kennis met diverse vormen van beweging zoals bijv. nordic walking / fietsen / dutch tennis / we willen inspelen op de groep, wat vindt u leuk en natuurlijk ook van het weer.

Fase 3
Doel: Doe het zelf en wees trots!
3 maand zelfstandig sporten

Wat moet u nog meer weten?
Kosten De gemeente Oost Gelre stimuleert beweging en preventie van zorgkosten. Voor dit project worden gelden van de Rijksoverheid ingezet, daarnaast kan het fysiotherapeutische deel van de kosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Daarom is slechts een kleine eigen bijdrage voor het volgen van dit traject nodig. Deze eigen bijdrage bedraagt € 2,50 per week.

Voorwaarden Om mee te kunnen doen zijn er een aantal punten waaraan voldaan moet worden.

  • Na een intakegesprek door Centrum in Beweging wordt gekeken of u in aanmerking komt voor dit project.
  • U bent voldoende verzekerd voor fysiotherapie.
  • U hebt zin om te gaan bewegen!

Aanmelden Wij hopen dat u zin hebt gekregen om mee te doen. U kunt zich aanmelden bij Saskia Otten, zij kan u alles vertellen over het programma. Centrum in Beweging telefoon 0544 375045.

Luister hier naar een ‘elevatorpitch’ over move2Bfit.